Wyślij nowy tematWyślij odpowiedź Strona 1 z 2   [ 15 posty(ów) ]
Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: symulatory CNC
PostWysłany: 27 Sty 2010, 21:38 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 Sty 2010, 20:32
Posty: 134
Miejscowość: Poznan
http://www.cncsimulator.com/Files/downl ... tup453.exe
Programik za free wymaga jedynie doladowania ale.......
Moze mi ktos przetlumaczyc vista jest oporna ;)

There's a "feature" in Vista/W7's alled UAC. Files in the "program files" folder gets silently versioned, causing some annoying side effects if the application tries to write in that folder.

IF you are having problems with the petrol files try one of these:

Way to change the versioning behaviour:

Easiest way:
* Install Cnc Simulator in another folder (Not below C:\Program files, but as an example the root (i.e. C:\CncSimulator)

Best way:
* Set the file/folder permissions of C:\Program Files\CncSimulator to Read/Write for Everyone. CAUTION: If you have stuff (Nc files whatever) in this folder, and then change it afterwards you might end up with those NC files reverting to earlier versions and so on.

Worst way (still a way):
* Turn off the group policy for "UAC: Virtualize file and registry write..."

Extremely terrible non-recomended as a last resort way:
* Disabled UAC completely


Szczegóły postu
Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: symulatory CNC
PostWysłany: 29 Sty 2010, 17:31 

Rejestracja: 23 Sty 2010, 17:10
Posty: 2
Miejscowość: Kędzierzyn-Koźle
Najprawdopodobniej kolego masz niezgodność systemu...normalnie ten symulator powinien śmigać...on praktycznie nie ma żadnych wymogów.Ja mam win7 i było tak samo ale sam sobie wyszukał co mu nie pasuje i teraz śmiga.A jeśli interesują Cię symulatory to ściągnij sobie ten: http://www.swansc.com/en/download/index.htm tą wersje v6.45 witaminkę znajdziesz w necie ;) ja na nim ćwicze i muszę powiedzieć że naprawde jest świetny.

_________________
Adam Jodłowiec


Szczegóły postu
Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: symulatory CNC
PostWysłany: 29 Sty 2010, 20:46 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 Sty 2010, 20:32
Posty: 134
Miejscowość: Poznan
Dzieki kolego za linka ale juz mam ten symulator;)
a co do mojego problemu to nie problem zgodnosci systemu a problem po ich stronie z plikiem dll a powyzszy komunikat informuje jak rozwiazac problem....po uruchomieniu program informuje ze mam go za free doladowac na stronie producenta i po otrzymaniu kodu i wpisaniu go nic sie nie dzieje i dalej prosi o klucz :)


Szczegóły postu
Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: symulatory CNC
PostWysłany: 30 Sty 2010, 00:42 

Rejestracja: 28 Gru 2009, 13:27
Posty: 216
Musisz uzbroić się w cierpliwość, na ich stronce piszą o utrudnieniach - pewno wyjdzie nowsza wersja!


Szczegóły postu
Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: symulatory CNC
PostWysłany: 30 Sty 2010, 11:37 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 Sty 2010, 20:32
Posty: 134
Miejscowość: Poznan
Cytuj:
Musisz uzbroić się w cierpliwość, na ich stronce piszą o utrudnieniach - pewno wyjdzie nowsza wersja!

Dzieki ...pewnie tak bedzie jak piszesz ;)


Szczegóły postu
Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: symulatory CNC
PostWysłany: 31 Sty 2010, 11:48 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 Sty 2010, 16:12
Posty: 14
Do tego symulatora ze stronki swansc.com trzeba mieć kod dostępu żeby go uruchomić. Jak go dostać?


Szczegóły postu
Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: symulatory CNC
PostWysłany: 31 Sty 2010, 12:18 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 Sty 2010, 20:32
Posty: 134
Miejscowość: Poznan
Niestety, wersja trial, do ściągnięcia ze strony producenta, no i z języków mamy do wyboru chiński i angielski, ale symulator (moim zdaniem) jest rewelacyjny.

Trial (demo) do ściągnięcia ze strony: http://www.swansc.com/index_en.htm - wybieramy: Download, software i tam będzie już http://www.swansc.com/download/SSCNC_Setup_en.exe

Program jest zabezpieczony numerem seryjnym, przy jego braku mamy króciutki bo chyba sześciodniowy trial, ale to wystarczy, żeby na program nabrać chęci. Sam program w poprzedniej wersji (6.10) kosztował 300 dolarów, a więc suma, na którą wiele firm stać. Mamy bardzo fajnie dopracowany symulator Fanuca, Sinumerica, Fagora, Haasa i jeszcze paru innych systemów. Niestety lekarstwa na krótkie działanie programu nie znalazłem (oczywiście poza wpłaceniem tych dolarów).

Przy okazji - mnie się tak zainstalowało, że był wciśnięty czerwony "grzybek" i niewiele mogłem zdziałać. Ale później już zamknąłem drzwi (ikonka z boku) i poszło.


Szczegóły postu
Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: symulatory CNC
PostWysłany: 31 Sty 2010, 13:11 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 Sty 2010, 21:08
Posty: 22
witam,
słyszeliście o takim programie: spectraLIGHT lathe
używam go od około 10lat stary ale jary, przesyłam PrtSc.
mam wersje tokarki i frezarki.


Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.


Szczegóły postu
Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: symulatory CNC
PostWysłany: 31 Sty 2010, 20:24 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 Sty 2010, 20:32
Posty: 134
Miejscowość: Poznan
Fajny wiec plik mogl bys tez podrzucic ;) prosty w obsludze do cwiczen starczy bo do czegos powazniejszego sa kombajny..


Szczegóły postu
Góra
 Profil  
 
 Temat postu: Re: symulatory CNC
PostWysłany: 21 Lut 2010, 21:07 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 Lut 2010, 17:42
Posty: 9
falkonettix napisał(a):
witam,
słyszeliście o takim programie: spectraLIGHT lathe
używam go od około 10lat stary ale jary, przesyłam PrtSc.
mam wersje tokarki i frezarki.


Pytanie, czy mógłbyś dać namiary na niego, był bym wdzięczny.
mój adres: jszwaba@tlen.pl


Szczegóły postu
Góra
 Profil  
 
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Wyślij nowy tematWyślij odpowiedź Strona 1 z 2   [ 15 posty(ów) ]
Idź do strony 1, 2  Następna


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości


Narzędzia szybkiej moderacji:
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Szukaj:
Skocz do:  
cron
[ Panel moderatora ]


Powered by phpBB © phpBB Group
610nm Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net